Evenimentul “Economia socială încotro? Lecții învățate și perspective pentru România” organizat vineri, 13 noiembrie, la Institutul Cervantes de Euzone Consultancy Network, Asociația Consult Pro Education și partenerii lor, a reunit la București reprezentanți ai instituțiilor publice, ai societății civile și ai mediului academic, specialiști din domeniul economiei sociale, manageri și angajați în structuri de economie socială.

Evenimentul a oferit participanților prilejul de a prezenta peste 20 de proiecte de economie socială din diferite domenii de interes, precum producții de confecții și artizanat, amenajare spații verzi și comunale, producție tâmplărie, producție publicitară, amenajări interioare, servicii de consultanță în afaceri, servicii de monitorizare tematică de suport și servicii de consultanță pentru dezvoltarea capacității organizațiilor non-profit.

Echipa CMPP nu a lipsit de la eveniment, la dezbaterile pe tema perspectivelor economiei sociale în România participând și Directorul Asociației, Octavian Rusu, care a vorbit în intervenția sa despre “Clauza socială în achizițiile publice”.

Evenimentul a propus o agendă focalizată pe aspecte de actualitate privind modul de funcționare si implementare a economiei sociale în România. Impactul noii legislații aplicate Întreprinderilor sociale, ajutorul de stat și concurența, rolul organizațiilor neguvernamentale în dezvoltarea economiei sociale și al achizițiilor publice ca instrumente pentru dezvoltarea acestui domeniu au fost câteva din temele abordate cu ocazia acestei dezbateri.